LCE Kotisivu

S-114.600 Bayesilaisen mallintamisen perusteet

 

Oppimispäiväkirja

Tentin voi korvata kirjoittamalla oppimispäiväkirjaa. Tässä suoritusmuodossa opiskelija palauttaa lyhyen esseen ja vastauksen kotitehtävään joka viikko liittyen viikon luennon ja harjoituksen aiheeseen. Palautusaikaa on yksi viikko, eli seuraavaan luentoon asti.

Oppimispäiväkirja on aktiivinen oppimismuoto, jossa opiskelija oppii miettimällä oppimaansa ja kirjoittamalla siitä. Oppimipäiväkirja toimii hyvin myös palautekanavana, jolloin kurssin opetusta voidaan muuttaa jo kurssin aikana. Oppimispäiväkirja ei ole päiväkirja sanan perinteisessä merkityksessä. Koska TKK:n Opetuksen ja opiskelun tuki on tehnyt aiheesta loistavan sivuston, en kerro tässä enempää, vaan lue

Palautukset

Oppimispäiväkirjojen tiivistelmät (esseet) palautetaan sähköpostilla osoitteeseen Aki.Vehtari+114600@hut.fi Laita sähköpostiviestin otsikoksi
114600 OPK <luentonumero>
missä luentonumero on kaksinumeroinen (01 - 11), esim.
114600 OPK 01

Hyväksyttyjä tiedostomuotoja ovat pelkkä teksti, PS tai PDF. (Myös Word DOC-tiedostot käyvät, mutta luen ne aina viimeisenä. Word-käyttäjät voivat tallettaa tekstinsä myös TXT-tiedostoksi ennen lähetystä). Jos palautat PS- tai PDF-tiedostoja, käytä seuraava nimeämiskäytäntöä:
114600_OPK_<luentonumero>_<sukunimi>
missä luentonumero on kaksinumeroinen (01 - 11), esim.
114600_OPK_01_Vehtari.pdf

Essee

Oma oppimispäiväkirjasi voi olla henkilökohtaisempi ja laajempi kuin tarvittava palautus. Perustuen oppimispäiväkirjaasi kirjoita 1-2 sivun essee, jossa pohdit esim. seuraavia asioita (katso lisää vinkkejä Opetuen ohjeista)

Kotitehtävä

Esseen lisäksi samassa palautuksessa palautetaan vastaus pieneen kotitehtävään. Seuraavassa kuhunkin luentokertaan liittyvä tehtävä (Ex=kirjan tehtävä). (Lista on alustava). Laskutehtävät voi palauttaa myös erikseen paperilla, jottei tarvitse kaavoja vääntää tietokoneella.

 1. Ex 1.8. Pohdi lisäksi subjektiivisuuden merkitystä tieteen tekemisessä. Onko objektiivinen tiede mahdollista?
 2. Keksi tenttitehtävä ja vastaa siihen. Perustele miten tämä tehtävä liittyy kurssin oleelliseen sisältöön ja miksi tämä tehtävä testaa hyvin kurssilla opetettavia asioita
 3. Ex 2.14
 4. Ex 3.9
 5. Ex 4.2
 6. Keksi tenttitehtävä viikon aiheeseen liittyen ja vastaa siihen. Perustele (ks. yllä).
 7. Keksi tenttitehtävä viikon aiheeseen liittyen ja vastaa siihen. Perustele (ks. yllä).
 8. Keksi tenttitehtävä viikon aiheeseen liittyen ja vastaa siihen. Perustele (ks. yllä).
 9. Keksi tenttitehtävä viikon aiheeseen liittyen ja vastaa siihen. Perustele (ks. yllä).
 10. Keksi tenttitehtävä viikon aiheeseen liittyen ja vastaa siihen. Perustele (ks. yllä).
 11. Lue aiempia esseitäsi ja oppimispäiväkirjaasi. Kuinka hyvin muistit mitä olit oppinut ja ymmärätkö nyt oppimiasi asioita paremmin? Arvioi oppimispäiväkirjaopiskelun sopivuutta sinulle ja tälle kurssille.

Arvostelu

Esseet ja kotitehtävät arvostellaan hyväksytty/hylätty. Jokaisesta hyväksytystä esseestä saa 1 pisteen ja jokaisesta hyväksytystä kotitehtävästä saa 1 pisteen. Maksimipistemäärä on 11 x 2 = 22 ja oppimispäiväkirjaosuuden arvosana määräytyy seuraavasti 12-13=1, 14-15=2, 16-17=3, 18-19=4, 20-22=5.

Jos et ollut kyseisellä luennolla, kirjoita lisäksi yhden sivun referaatti luentoon liittyvistä kirjan sivuista (voit siis jättää väliin vaikka kaikki luennot).

Yleistä

Jos sairauden, matka tai muun merkittävän esteen vuoksi et pääse luennolle tai et pysty palauttamaan esseetä ja kotitehtävää, ota yhteyttä ja sovi korvaavasta suorituksesta.

Kommentit ja palaute

Kaikki esseet ja kotitehtävät luetaan viikoittain. Kaikille annetaan erikseen palaute esseistä ja kotitehtävistä varmasti ensimmäisen viikon jälkeen, keskellä kurssia, ja lopuksi. Muina aikoina, jos et saa palautetta, tarkoittaa se, että hyvin menee ja jatka samaan malliin.


Kiitokset Vesa Välimälle ja Martti Rahkilalle hyvästä esimerkistä ja vinkeistä.


Tästä sivusta vastaa Aki.Vehtari@hut.fi
Sivua on viimeksi päivitetty 29.9.2003
URL: http://www.lce.hut.fi/teaching/S-114.600/essays.html