Becs-114.3155 / TU-124.5600 Yrityspeli (3 op) L

"Yksi Aallon parhaista kursseista", palautevastaus

Kurssin aktiivisessa tiedottamisessa käytetään Noppaa, jossa ovat tarkemmat tiedot.

Vastuukouluttajana toimii peliohjelmiston kehittäjä professori Juuso Töyli (juuso.toyli at utu.fi)

Yrityspelikurssilla pääsee kokeilemaan yrityksen johtamista virtuaaliympäristössä, jossa neljän hengen ryhmät kilpailevat toisiaan vastaan. Pelimaailma on monipuolinen ja matkii hyvin todellista maailmaa. Kilpailun ohella muiden pelaajayrityksien kanssa voi tehdä monipuolisesti yhteistyötä.

Jokainen ryhmä miettii ensin, minkälaisen strategian aikoo pelissä toteuttaa ja tekee sen pohjalta liiketoimintasuunnitelman, joka vaikuttaa arvosanan lisäksi rahoituksen saamiseen pelissä. Erilaisia vaihtoehtoja on hyvin paljon.

Itse peli kulkee siten, että johtoryhmä eli pelaajat tekevät päätöksiä tuotannosta, investoinneista, tuotekehityksestä, hinnoittelusta, markkinoinnista jne. Kun pelaajayritykset ovat saaneet päätöksensä tehtyä, simuloidaan uusi pelikierros. Pelaajien päätökset vaikuttavat pelin kulkuun ja myös muiden pelaajayrityksien menestymismahdollisuuksiin.

Samaa yrityspeliä käytetään ylimmän johdon ja asiantuntijoiden koulutuksissa sekä (e)MBA-ohjelmissa Suomessa ja ulkomailla. Peli on yksi maailman vaativimmista ja saanut jatkuvasti kiitettävää palautetta.

Palautevuodet 2014 kevät 2013-2012 2011-2006 2005-2000
Yleisarvosanojen keskiarvo
(5=erinomainen - 1=huono):
4,8
4,6
4,6
4,5

Kurssi järjestetään intensiivikurssina, jossa lähiopetusta on aloitusluento ja kaksi pelipäivää. Kurssisuoritukseen kuuluu lisäksi liiketoimintasuunnitelma ja loppuraportti. Kurssikirjallisuutena on aloitusluennolla jaettava case-kuvaus.