LCE Kotisivu

S-114.1710 Kognitiivinen neurotiede

Kevät 2008, IV-periodi, (4-5 op)

Tällä sivulla kerrotaan mahdollisuuksista osallistua koehenkilöksi erilaisissa kokeissa.
Kokeita lisätään tarpeen mukaan kurssin edetessä ja niistä ilmoitetaan kurssikotisivulla. Koehenkilöksi osallistumisesta saa yhden ylimääräisen pisteen harjoitustyöhön.
Täsmennys: vaikka osallistuisi useampaan kokeeseen, pisteitä ei saa yhtä enempää.

Ajankohtaisia kokeita: Katseenseurantatutkimus ja Emotionaalisiin ääniin liittyvä fMRI-tutkimus (lisätty 14.3.2008)

Kurssikotisivulle


Katseenseurantatutkimus (lisätty 12.03.2008)

Yhteydenotot: katsyri (at) lce.hut.fi

Tutkimuksessa seurataan silmänliikkeitä kasvokuvia katseltaessa. Tutkimukseen kuuluu kaksi erillistä osiota, jotka kestävät noin puolesta tunnista tuntiin. Edellytyksenä on, että ei ole osallistunut samaiseen tutkimukseen emootiot ja kommunikaatio -kurssilla. Silmälasit eivät estä osallistumista (suositellaan kuitenkin piilolinssien käyttämistä jos mahdollista).


Emotionaalisiin ääniin liittyvä fMRI-tutkimus (lisätty 14.03.2008)

Yhteydenotot: mviinika (at) lce.hut.fi

Kokeessa tutkitaan ääniärsykkeiden emotionaaliseen prosessointiin liittyviä aivoalueita fMRI:llä. Tutkimuksen aikana kuvatut rakenteelliset aivokuvat saa halutessaan itselleen. Tutkimukseen kuuluu kaksi erillistä osiota: noin 1.5 tuntia kestävä fMRI-kuvaus ja max. puoli tuntia kestävä jälkikäteisarviointi. Edellytyksenä on, että ei ole osallistunut samaiseen tutkimukseen emootiot ja kommunikaatio -kurssilla.

Mikä tahansa metalli kehon sisällä, erityisesti metallia sisältävät implantit, ovat ehdottomia esteitä magneettikuvantamiselle. Hammasproteeseista kannattaa kysyä erikseen, koska osa niistä saattaa sisältää metallia. Lävistykset pitää pystyä poistamaan kuvauksen ajaksi. Silmäluomien kestovärjäys tai laajat tatuoinnit ovat myös esteitä, koska ne saattavat aiheuttaa ihoärsytystä kuvauksen aikana. Meikit kannattaa poistaa ennen koetta.


Kurssikotisivulle


Tästä sivusta vastaa s-114.1710lce.hut.fi
Sivua on viimeksi päivitetty 14.03.2008
URL: http://www.lce.hut.fi/teaching/S-114.1710/