LCE Kotisivu

S-114.1710 Kognitiivinen neurotiede

Syksy 2007, I-periodi, (4-5 op)

Tällä sivulla kerrotaan mahdollisuuksista osallistua koehenkilöksi erilaisissa kokeissa.
Kokeita lisätään tarpeen mukaan kurssin edetessä ja niistä ilmoitetaan kurssikotisivulla. Koehenkilöksi osallistumisesta saa yhden ylimääräisen pisteen harjoitustyöhön.
Täsmennys: vaikka osallistuisi useampaan kokeeseen, pisteitä ei saa yhtä enempää.

Ajankohtaisia kokeita: Tällä hetkellä kaikki sijat on täytetty.

Kurssikotisivulle


Emotionaalinen äänikoe (IADS) (lisätty 11.10.2007)

Sijat toistaiseksi täytetty!

Yhteydenotot: Mikko Viinikainen mviinika (at) lce.hut.fi otsikolla "IADS-pilotti".

Tarvitsisimme koehenkilöitä emotionaalisen äänimateriaalin (IADS) laatua tarkastelevaan behavioraaliseen pilottikokeeseen.

Koe kestää arviolta 45 minuuttia, ja siinä on tarkoitus arvioida emotionaalisten ääniärsykkeiden miellyttävyttä, epämiellyttävyyttä ja aitoutta. Koe edellyttää normaalia kuuloa ja terveyttä.

Koe tehdään Magneettitalon neljännessä kerroksessa (sähköosaston I-siipi, ruokalan/nettikahvilan vieressä). Kokeita voidaan järjestää arkisin klo 9-18 välillä.

Mikäli tunnistit itsesi yo. kuvauksesta ja olet kiinnostunut, ota mahd. pian yhteyttä sähköpostitse mviinika (at) lce.hut.fi otsikolla "IADS-pilotti". Otamme koehenkilöihin yhteyttä ilmoittautumisjärjestyksessä eli vain n nopeinta ilmoittautujaa pääsee mukaan.


Auditorinen EEG-koe (lisätty 7.9.2007)

Sijat toistaiseksi täytetty!

Yhteydenotot:
Sanna Syrjänen sanna.syrjanen (at) tkk.fi otsikolla "EEG-koehenkilö"

Koehenkilöitä kaivataan aivorungon auditorisia vasteita tutkivaan EEG-kokeeseen.

Tarvitsisin I-periodin alussa muutaman koehenkilön kokeeseen, jossa mitataan visuaalisen ärsykkeen vaikutusta auditoriseen aivorunkovasteeseen.

Koe kestää alkuvalmisteluineen n. 2-2,5 h. Aluksi koehenkilölle laitetaan lakki, jossa on EEG-elektrodeja, joilla aivosähkökäyrää mitataan. EEG-mittaus ei ole mitenkään vaarallinen, ainoa huono puoli on EEG-lakin kanssa johtavuutta parantamaan käytettävä geeli, joka laitetaan hieman lakin ja päänahan väliin ja sotkee hiuksia. Geeli lähtee helposti normaalilla hiustenpesulla, ja labralla on suihkutilat, joita voi kokeen jälkeen käyttää (oma pyyhe mukaan, shampoota tarjolla labran puolesta). Myös hiustenkuivaaja löytyy.

Kokeen aikana käydään läpi n. 10 minuutin mittaisia skenaarioita, joiden aikana koehenkilön tulee istua mahdollisimman liikkumatta paikoillaan. Koetilanne vaatii keskittymistä, joten kokeeseen ei kannata tulla etkojen jälkeen eikä muutenkaan väsyneenä. Jos sinulla siis on tapana nukahtaa luennolle ensimmäisen 10 minuutin kuluessa, en suosittele kokeeseen osallistumista :)

Koehenkilöille on suhteellisen pirteyden lisäksi muutama muu esivaatimus. Olet:

ja mikäli pääsi on kokoa 58 tai niillä main (kurkkaa teekkarilakin sisävuoresta tms.), olet tosi bueno! Lakkikoon tietäminen ei ole välttämätöntä mutta ehdoton plussa.

Koe tehdään Magneettitalon neljännessä kerroksessa (sähköosaston I-siipi, ruokalan/nettikahvilan vieressä). Kokeita voidaan järjestää arkisin klo 9-18 välillä.

Mikäli tunnistit itsesi yo. kuvauksesta ja olet kiinnostunut, ota mahd. pian yhteyttä sähköpostitse sanna.syrjanen (at) tkk.fi otsikolla "EEG-koehenkilö". Mainitse viestissäsi lakkikokosi (jos tiedät), sekä suuntaa-antavat ajat 10.-21.9. välillä, jotka sinulle sopisivat, niin sovimme jatkosta sähköpostitse.

Osallistuneet palkitaan paikan päällä kahvikupposella ja myöhemmin yhdellä lisäpisteellä harjoitustyön arvostelussa.

Yhteydenotot: Sanna Syrjänen sanna.syrjanen (at) tkk.fi otsikolla "EEG-koehenkilö"


Kurssikotisivulle


Tästä sivusta vastaa s-114.1710@lce.hut.fi
Sivua on viimeksi päivitetty 03.03.2008
URL: http://www.lce.hut.fi/teaching/S-114.1710/