LCE Kotisivu

S-114.1427 Modernin fysiikan tietokoneharjoitukset (2 op)

Postituslista- Tulokset

Kevät 2010

Kurssin materiaalit ja tiedot Noppa-portaalissa.

Sisältö

Aineaaltodynamiikka ja Ehrenfestin teoreema, johdatus kvanttimekaniikan operaattoriformalismiin ja kvanttimekaniikan postulaatit, molekyylien ja kiinteän aineen elektronirakenteen laskentamenetelmät, elektronitilat metallien ja puolijohteiden kvanttirakenteissa, johtavuus ballistisissa aaltoputkissa.

Tulokset

Kevään 2009 tulokset

Aikataulu ja järjestelyt

Ensimmäinen luento pidetään keskiviikkona 18.2.2009 kello 8:15 luokassa F402. Kurssilla suotitetaan 6 harjoitustyötä. Harjoitustöihin liittyvät luennot ovat keskiviikoisin 8-10 ja harjoitukset torstaisin 8-10 luokassa F402 erikseen ilmoitettuina ajankohtina. Ensimmäisenä harjoitus pidetään torstaina 19.2. ja sen aiheena on tutustuminen MATLABin käyttöön.Pvm Sali Aika Aihe Luentokalvot Tehtävät Ratkaisut
             

Tehtävien palautus: lähetä tekemäsi seloste pdf-dokumenttina sähköpostina osoitteeseen tihayrynlce.hut.fi. MATLAB-tutustumisharjoituksesta riittää palauttaa pelkkä m-tiedosto. Nimeä tiedostosi nimelläsi sekä harjoituksen numerolla esim. Nimi_harjoitus1.pdf. Laita lisäksi selosteeseen nimesi ja opiskelijanumerosi.

Opetusmateriaali

Luennoilla käydään läpi valittuja kvanttifysiikan sovellutuksia materiaalien ja mikroelektroniikan ja fotoniikan ongelmiin. Luennoilla esitellään myös harjoitustyöt ja niissä käytettävät ohjelmat. Osa luennoista järjestetään tietokoneluokassa. Tarkemmat järjestelyt tietokoneharjoitusten osalta kurssin alkaessa.


Linkkejä:

Suoritus

Kurssi suoritetaan tekemällä 6 harjoitustyötä. Osa tehtävistä on laajahkoja laskuharjoitustehtäviä ja osa numeerisia harjoitustöitä, jotka tehdään käyttäen sopivia kirjasto-ohjelmia. Hyväksyttyyn arvosanaan (1-5) vaaditaan kustakin työstä kirjallinen työselostus.

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu Oodilla kurssille.

Lisätietoja

Opettajat: prof. Jukka Tulkki ja prof. Ilkka Tittonen

Postituslista:
Opintojaksoon liittyvistä asioista tiedotetaan postituslistalla:
Postituslistalle liittyminen:
Lähetä osoitteeseen listserv@lce.hut.fi sähköpostilla viesti jonka otsake on tyhjä, ja joka sisältää pelkästään seuraavan rivin:
  SUBSCRIBE modfys Homer Simpson

Vaihda Homer Simpsonin tilalle oma etu- ja sukunimesi (ei sähköpostiosoitetta). HUOM. SUBSCRIBE mailia EI siis lähetetä modfys-listalle, vaan listserverin omaan mailiosoitteseen. Jos liittyminen onnistui, listserver lähettää siitä sinulle mailin. Ilmoita ongelmista postituslistan ylläpitäjälle (Jukka Tulkki) tai osoitteeseen lce-adm@lce.hut.fi.
Tarkemmat ohjeet postituslistojen käyttöön


Tästä sivusta vastaa www@lce.hut.fi
Sivua on viimeksi päivitetty 12.01.2006
URL: http://www.lce.hut.fi/teaching/S-114.1427/index.html