LCE Kotisivu

S-114.101 Kognitiivinen neurotiede

Luennoidaan seuraavan kerran syksyllä 2005. Korvaa kurssin S-114.790 Kommunikaatio ja kognitio.

kl 2004, 1 pl (3ov)

UPDATE 24.5.2004. Connet-opiskelijoiden on mahdollista suorittaa kurssi Ckt121C Kommunikaatio ja kogntio kesällä 2004. Katso tiedot tentistä ja harjoitustöistä alta.

Sisältö

Perehdyttää opiskelijat keskushermoston toimintaan: hermosolu aivojen laskennallisena perusyksikkönä, välittäjäaineet, hermoston plastisiteetti, kognitiivisen neurotieteen tutkimus­menetelmät, aivokäyttöliittymät, neuroinformatiikka, sekä havaitseminen ja kognitio keskushermostollisina prosesseina

Luennot ja harjoitustyöt muodostavat yhdessä TKK:n opiskelijoille 3 ov:n kokonaisuuden. TKK:n opiskelijat eivät voi suorittaa luentoja ja harjoitustyötä erikseen. Connet-opiskelijat saavat luentojen suorittamisesta 2 ov:ta.( Jyväskylän yliopisto järjestää harjoitustyön Connet -opiskelijoille).

Ilmoittautuminen

TKK:n opiskelijat ilmoittautuvat Topin kautta. Ilmoitautuminen harjoituksiin alkaa viikolla 6

Connet-opiskelijat ilmoittautuvat sähköpostitse Laura Laitiselle: lklaitin@lce.hut.fi Ilmoita kotiyliopistosi.

Opettajat

Luennot: Prof. Iiro Jääskeläinen email: iiro.jaaskelainen@hut.fi

Harjoitukset: Riikka Möttönen, email: riikka@lce.hut.fi
Laura Laitinen, email: lklaitin@lce.hut.fi

Connet-asiat: Laura Laitinen, email: lklaitin@lce.hut.fi

Aikataulu

Luennot: Luennot pidetään maanantaisin kello 14-17 salissa S5. Luennot alkavat 19.1. Viimeinen luento on 8.3. Luennot videoidaan ja videot pannaan nettisivuille viikon kuluttua.

Tentit: Connet-opiskelijoille järjestetään tentti ke 8.9.2004 klo 13-16. Connet-assistentit ilmoittavat tenttipaikoista muiden paikkakuntien opiskelijoille. Uusintatentit järjestetään tarvittaessa. Harjoitustyön ohjaus järjestetään tarvittaessa syksyllä teoriaosuuden tentin jälkeen. Lisätietoja: Marketta Niemelä. .

Tuloksia

Kaikki virheet pitäisi nyt olla korjattu alla olevaan taulukkoon. Mikäli kohdaltasi puuttuu koehenkilöpisteitä tai jokin arvostelu laita postia: lklaitin@lce.hut.fi

Harjoitukset

Luentomateriaali

Luentovideot

Luennoista on tallennettu Iiron puhe ja Powerpoint-kalvot, jotka vaihtuvat automaattisesti puheen edetessä. Luennot on tekijänoikeussyistä suojattu. Iiro on kertonut TKK:n opiskelijoille salasanat luennolla. Mikäli kaipaat salasanaa lähetä sähköpostia lklaitin@lce.hut.fi. Connet opiskelijat ovat saaneet salasanat sähköpostilla. Luentojen seuraamiseen tarvitset IE-selaimen (mitä uudempi sen parempi) ja Media Playerin (ainakin uusimmalla Media Player 9:llä on mahdollista "kelata" puhetta edestakaisin).

HUOM! Pahoittelemme, että kaikista luennoista ei ole saatu ääntä talteen. Langaton mikrofoni, jota on käytetty luentojen tallentamiseen, on kuluttanut käytetyt paristot nopeasti loppuun.

LISÄYS 4.3. On selvinnyt, että langaton mikrofoni on kuluttanut paristoja silloinkin, kun se ei ole ollut päällä. Tästä johtuen mikrofoni on lakannut toimimasta, vaikka sen sisällä on ollut "käyttämätön" paristo.

LISÄYS 15.3 Kaikki prof. Jääskeläisen luennot nyt saatavilla.

Huomaa, että pääset katsomaan luentokalvoja nopeammin valitsemalla oikeasta yläkulmasta linkin "View Previous Slides". Se avaa erillisen ikkunan, jossa voit vaihtaa luentokalvoja nopeasti ja valita tietyn luentokalvon sen otsikon perusteella.

Luentokalvot (pdf)

Laitamme luentokalvot verkkoon ennen jokaista luentoa, viimeistään maanantai aamupäivällä. Käyttäjätunnus ja salasana ovat samat kuin luentovideoissa.

Suoritus

Kirjallisuus

Gazzaniga, Ivry and Mangun (2002): Cognitive Neuroscience, The Biology of the Mind (2nd edition) sekä opetuksen yhteydessä jaettava materiaali.
Kirjasta luvut: 2,4,11,14,15 (lisää tietoa luvuista saa ensimmäisen luennon kalvoilta).

Lisätietoja

Verkkosanakirja josta löytyvät selitykset suurimmalle osalle "neuro-jargonista".

Luentojen aiheet


Tästä sivusta vastaa lklaitin@lce.hut.fi
Sivua on viimeksi päivitetty 31.5.2004
URL: http://www.lce.hut.fi/teaching/S-114.101/